U kujicu Madonnu, koja ima i svog bodyguarda, uložio preko 25 tisuća eura

_DSC4108

Ako uzmemo u obzir onu latinsku izreku koja kaže “nomen est omen” ili u prijevodu “ime je znak”, možemo zamisliti da će život psića nazvanog Madonna biti blistav i zvjezdan.  A upravo takav glamurozan pseći život i vodi mlada kujica pasmine papillon u čiju je karijeru psećeg šampiona njezin vlasnik Boris Surić do sada, kako nam sam priznaje, u samo nekoliko godina utrošio više od nevjerojatnih 25 tisuća eura!

Na što je otišao sav taj novac? Na posebnu pseću kozmetiku, specijalne šampone za njegu dlake, regeneratore, ulja kojima se ona maže, ali i ona koja valja piti da bi se postigao neodoljivi sjaj… Ipak, istinu govoreći, većina novca se potrošila na putovanja po različitim psećim izložbama, što uključuje i usluge hendlerice Kristine Korpar iz Virovitice, za koju Boris tvrdi da je jedna od najboljih u tim vodama, ali i na najbolje frizere koji Madonnu pripremaju za nastupe. Naime, nekoliko je puta ovaj 35-godišnji konobar, inače rodom iz Malog Lošinja, koji se doselio u Split 2008. godine, platio i usluge jednog od najboljih stilista za pseću dlaku na Balkanu, koji je stigao ravno iz Beograda samo kako bi isfenirao Madonnu… Naravno, kao prava zvijezda Madonna je imala i svog osobnog trenera, a njegovo ime je Ivan Jelavić Ćuzi. Kako nam priča Boris, on se školovao u SAD-u za rad s psima. No, ni tu nije kraj čudesima – osim trenera njegova ljubimica ima i bodyguarda kada putuje na izložbe!

Bodyguarda?! Pa, nije li to ipak malo previše, pitali smo ga pomalo u nevjerici.

– Vjerujte mi nije. Svijet psećih natjecanja je vrlo okrutan i pun ljubomore, a konkurencija je spremna na svakojake opačine. Na izložbama se događaju i trovanja pasa, evo recimo, Madonninog djedu s majčine strane netko je usmrtio za vrijeme izložbe tako što mu je dao komadić mesa u kojem je bilo stakla – priča nam Boris dodajući kako on ne strahuje da bi Madonnu mogla zadesiti ista sudbina jer je prošla ozbiljan trening zahvaljujući kojem bez njegove dozvole neće pojesti ništa ma koliko gladna bila. Ipak, opreza nikada dosta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sva ta silna ulaganja u Madonnu Borisu, koji je morao dignuti i kredit na banci da bi svom psiću priuštio život na visokoj nozi, na kraju su se, ipak, isplatila. Madonna je, naime, postala prava pseća zvijezda, tako da je na svim izložbama na kojima se pojavila uvijek osvojila neku nagradu. Prema njegovim riječima, ona je jedan od najnagrađivanijih pasa u Hrvatskoj.

– Madonna je 55 puta digla razred šampiona, posjeduje 31 titulu te su joj trenutno otvorene još četiri. Ona je šampion San Marina, šampion Hrvatske, šampion Slovenije, šampion Slovačke, šampion Češke i grandšampion Srbije što vam je otprilike kao da ima doktorat iz ljepote. Osvojila je četiri CACIB-a u tri države… – nabraja nam u dahu Boris napominjući kako je najponosniji na njezinu titulu Best of Breed 2013. koju je pokupila na Zagrebačkoj izložbi malih pasmina organiziranoj za devetu grupu čime je zapravo postala svojevrsni europski prvak.

Baš kao i pjevačica Madonna tako i Borisova pappilonka, doznajemo, voli mlađe muškarce. Naime, Madonna koje je rođena 4. listopada 2011. danas je u sretnom braku s Beckhamom. On je, pak, skoro godinu dana mlađi od nje, a prije dvadesetak dana dobili su dva ponosna sinčića. Njima su imena nadjenuta po likovima koje su glumili Brad Pitt i Tom Cruise u filmu “Intervju s vampirom” – tako da se zovu Lestat du Lioncourt i Louis de Pointe du Lac. Zapravo gotovo svi Borisovi psi imaju fensi-šmensi imena osim kujice Antee, koja je igrom slučaja dobila naše, pomalo priprosto, ime. No, ipak je i ona, uz još jednu kujicu imena Marilyn, uspješna članica uzgajivačnice “David Beckham” s 11 osvojenih šampionata.

– Svi moji psi su strašno zgodni i vole trčati za loptom tako da mi se jedino logično riješenje za ime uzgajivačnice učinilo David Beckham – objasnio nam sasvim logično ovaj zaljubljenik u pappilone koji, moramo to napomenuti, zaista živi za svoje pse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Oni su mi najvažniji u životu i nije mi žao na njih potrošiti ni posljednji novčić. Radije ulažem u njih nego da kupim novu kožnu jaknu – iskreno nam priznaje.

Ruku na srce, za novac ni ne mora više strahovati, jer lista čekanja na njegove štence je poduža. A ni seks s Beckhamom nije baš jeftin – stoji preko tisuću eura! Između ostalih, i Neven Ciganović, kaže Boris, već dvije godine čeka kuciju koju bi okotila Madonna, no, eto, sudbina je htjela da u svom prvom okotu splitska pseća diva na svijet donese dva muškića. Ciganović će tako morati pričekati još koju godinu.

A unatoč zvjezdanom statusu njegovi pappiloni, tvrdi Boris, ipak žive najobičnije pseće živote.

– Oni se svakodnevno igraju na travi, kopaju rupe u zemlji, povlače se za uši i kada je kišno – valjaju se u blatu, jedu normalnu kuhanu hranu… Ne držim ih pod staklenim zvonom jer mi je na prvom mjestu njihova sreća – zaključuje naš sugovornik.

Napisao Siniša Jović
Snimio Siniša Jović i privatna arhiva Borisa Surića
Tekst je originalno objavljen u Slobodnoj Dalmaciji